Acasă / Sport / Volei masculin:Naționala Under 19 a României și-a aflat adversarele din grupa Campionatului European

Volei masculin:Naționala Under 19 a României și-a aflat adversarele din grupa Campionatului European

Naționala de volei masculin a României Under 19 va face parte din grupa B la Campionatul European din Ungaria și Slovacia, alături de Cehia, Turcia, Finlanda, Franța și Slovacia, conform tragerii la sorți care a avut loc joi la Gyor.

Turneul final al Campionatului European se va desfășura între 22 și 30 aprilie, în Ungaria și Slovacia. Naționala României, pregătită de tehnicienii Stelian Ghițun și Mircea Itt va juca meciurile din grupa B, în Slovacia, în prașul Puchov.

Din fiecare grupă se califică primele două formații, care vor evolua în faza semifinalelor. Ocupantele locurile 3 și 4 vor juca încrucișat pentru locurile 5-8. România participă pentru a doua oară consecutiv la Campionatul European, la precedenta reușind să ocupe locul 12.

Campioana en-titre este Polonia, iar Italia și Turcia au completat podiumul european. Dacă naționala României va reuși să termine pe primele șase locuri, va obține calificarea la Campionatului Mondial din Bahrein, din perioada 18-27 august.

“Deși teoretic grupa noastră pare mai ușoară, la acest nivel cu siguranță fiecare echipă este valoroasă! Vom vedea la momentul respectiv care echipă va fi în forma mai bună”, a declarat Ovidiu Darlaczi, căpitanul naționalei Under 19 a României, potrivit paginii de facebook a Federației Române de Volei.

Din grupa A, care se va disputa la Gyor, fac parte Ungaria, Polonia, Belgia, Italia, Bulgaria şi Rusia.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Leo Grozavu crede că merita mai mult: “Am avut foarte multe ocazii împotriva unei echipe care ne-a fost inferioară”

Leo Grozavu, antrenorul echipei FC Botoşani, a declarat, luni, după înfrângerea formaţiei sale în deplasare …