Acasă / Economie / Un producător de mobilă din Satu Mare, care externalizează majoritatea operaţiunilor de producţie, mizează pe afaceri de 2 milioane de euro

Un producător de mobilă din Satu Mare, care externalizează majoritatea operaţiunilor de producţie, mizează pe afaceri de 2 milioane de euro

Un om de afaceri din Satu Mare, Egei Attila, a grupat sub umbrela companiei pe care o conduce, Ecomatrix, 12 firme mai mari cărora le subcontractează producţia de mobilă premium, înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de 1,6 milioane de euro, în creştere cu 600.000 de euro faţă de 2015.

Egei Attila a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în cadrul clusterului înfiinţat datorită complexităţii produselor, fiecare firmă face ceea ce se pricepe cel mai bine, iar astfel costurile sunt bine controlate.

“Am lucrat la o fabrică de mobilă din 1996 până în 2006 şi aveam experienţă în acest domeniu. Firma Ecomatrix am înfiinţat-o în anul 2010, iar la început, timp de doi ani, am fost singurul angajat. Ecomatrix nu este o fabrică în sens tradiţional, ci un cluster. M-am gândit la un nou mod de afaceri, am gândit şi proiectat produsele, dar totul este subcontractat. Produsele noastre de mobilă, pe nişa de mobilă din stejar masiv, sunt complexe, conţin elemente şi materiale diferite – lemn, inox, sticlă, metal, piele. Dată fiind această complexitate, nu există o singură firmă care să fie specializată pe producţia fiecărei componente. Atunci am comandat componentele la producători specializaţi, acesta este clusterul, format din 12 firme, mai mari sau mai mici, sub umbrela Ecomatrix. Fiecare face ceea ce se pricepe cel mai bine, iar astfel costurile sunt bine controlate”, a spus Egei.

Potrivit acestuia, materia primă folosită pentru producerea mobilei este din producţia internă, lemnul fiind din România, iar din import se aduce pielea brută şi anumite stofe speciale.

“Suntem poziţionaţi pe segmentul de mobilă premium. 75% din producţie este destinată exportului în 16 ţări, majoritatea din Europa, SUA şi Orientul Mijlociu. În 2016, Ecomatrix a înregistrat o cifră de afaceri de 1,6 milioane de euro, mai mare cu 600.000 de euro faţă de anul precedent. Firma are acum şapte angajaţi, dar clusterul are în total circa 150 de angajaţi”, a afirmat omul de afaceri sătmărean.

Firma pe care o conduce participă în fiecare an la cele mai mari târguri internaţionale de mobilă, cum sunt cele de la Koln, Milano, Paris, Birmingham, Londra, Moscova, Bucureşti, şi intenţionează să fie prezentă în acest an, pentru prima oară, la New York, pentru a încheia contracte pe piaţa nord americană în mod direct, şi probabil, la Doha, în Qatar.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Consiliul Concurenţei investighează de ce preţul carburanţilor din România depăşeşte media UE. Bogdan Chiriţoiu: “Pentru noi este o evoluţie surprinzătoare”

Consiliul Concurenței (CC) a demarat la începutul lunii o investigație sectorială pe piața carburanților, urmând …