Acasă / Externe / Suspect, arestat în Germania în legătură cu un atac cu bombă din anul 2000

Suspect, arestat în Germania în legătură cu un atac cu bombă din anul 2000

Poliția germană a arestat miercuri un bărbat despre care se presupune că ar avea legătură cu un atac cu bombă comis în iulie 2000, și care s-a soldat cu rănirea a zece imigranți, inclusiv șase imigranți evrei, relatează The Associated Press.

Autoritățile din Duesseldorf au anunțat că un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost arestat în orașul Ratingen.

În urma exploziei de la stația de tren Duesseldorf-Wehrhahn din data de 27 iulie 2000, suspiciunile s-au îndreptat spre militanții de extremă-dreapta, deoarece victimele erau imigranți, recent sosiţi din state ale fostei Uniuni Sovietice.

Printre răniți să număra și o femeie gravidă din Ucraina care a pierdut sarcina.

Câteva luni mai târziu, o sinagogă din Duesseldorf a fost incendiată.

Ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a recunoscut că timp de mai mulți ani, autoritățile au subestimat pericolul reprezentat de simpatizanții de extremă-dreapta, până în anul 2011, când s-a descoperit că un grup de militanți neonaziști au comis mai multe crime despre care anterior se credea că erau rezultatul violențelor între grupări rivale de imigranți.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Probleme pentru candidatul de extremă dreapta, Marine le Pen. Sediul central din Paris al formaţiunii populiste Frontul Naţional, percheziţionat de poliţie

Poliția franceză a percheziționat sediul central al Frontului Național, al cărui lider este Marine Le …