Acasă / Sport / Sportivii români care vor participa la Jocurile Invictus Toronto 2017 sunt în primul cantonament

Sportivii români care vor participa la Jocurile Invictus Toronto 2017 sunt în primul cantonament

Cei 33 de sportivi din lotul extins al echipei care va reprezenta România la Jocurile Invictus Toronto 2017 se află, în aceste zile, în primul cantonament de pregătire, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), România va participa cu o echipă de sportivi paralimpici, militari răniți, veterani ai teatrelor de operații.

Lotul sportiv se pregătește pentru mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv atletism, canotaj în sală (la simulator), ciclism, powerlifting, tir cu arcul, înot și volei din șezut. Ei se antrenează, între 21 și 24 februarie, între orele 9.00 și 18.00, la Baza Sportivă Săftica. În plus, miercuri, 22 februarie, între orele 11.00 și 14.00, militarii vor avea sesiuni de pregătire la Bazinul de înot Ghencea și la Sala de atletism Lia Manoliu.

Acțiunea își propune să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora. În cadrul proiectului, au fost încurajaţi să participe toți militarii răniți, indiferent de tipul de dizabilitate, dar şi familiile lor, care le vor putea fi alături, atât pe timpul pregătirii şi antrenamentelor, cât şi la competiții.

Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus Team România – 2017” își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

Echipamentele speciale de competiție, adaptate în funcţie de situaţia medicală a fiecărui rănit, vor fi achiziționate gradual, cu fonduri asigurate de CSA Steaua și de partenerii proiectului.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Leo Grozavu crede că merita mai mult: “Am avut foarte multe ocazii împotriva unei echipe care ne-a fost inferioară”

Leo Grozavu, antrenorul echipei FC Botoşani, a declarat, luni, după înfrângerea formaţiei sale în deplasare …