Acasă / Externe / Sisteme de urmărire GPS vor fi instalate asupra tuturor vechiculelor din regiunea chineză Xianjiang

Sisteme de urmărire GPS vor fi instalate asupra tuturor vechiculelor din regiunea chineză Xianjiang

Oficialii de securitate din regiunea de nord-vest a Chinei, Xianjiang, au dispus instalarea unor sisteme de urmărire GPS asupra tuturor vehiculelor înregistrate, astfel încât autoritățile să monitorizeze permanent mișcările șoferilor, informează The Guardian.

Această măsură ce va fi implementată săptămâna aceasta va afecta sute de mii de vehicule ale regiunii unde au loc în mod frecvent izbucniri de violență.

Mișcare are loc în mijlocul creșterii numărului de atentate. Guvernul a învinovăţit militanţii islamişti pentru aceste atentate, deşi organizaţiile pentru drepturile omului susţin că autorităţile chineze controlează minoritatea uighură, din punct de vedere religios şi cultural.

Demonstrații anti-terorism ale militarilor armați au avut loc în cele mai importante orașe ale regiunii Xianjiang, în urma a două atentate în care peste 12 persoane au fost ucise.

Potrivit autorităților, ordinul de a instala sisteme de urmărire GPS va ajuta la ”asigurarea securității sociale, siguranței și va promova stabilitatea socială și armonia”.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Peste 30 de militanţi PKK, ucişi în urma unor raiduri aeriene turce în nordul Irakului

Avioanele turce au efectuat luni mai multe atacuri aeriene împotriva poziţiilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan …