Acasă / Lifestyle / Scurtmetrajul “Up Stairs” va fi prezentat la noua ediție a Galeriei Întâlnirilor

Scurtmetrajul “Up Stairs” va fi prezentat la noua ediție a Galeriei Întâlnirilor

Scurtmetrajul experimental “Up Stairs” va fi proiectat, miercuri, în cadrul Galeriei Întâlnirilor la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București).

Invitații ediției moderate de Daniel Sur sunt Alina Uşurelu şi Irina Marinescu.

Scurtmetrajul “Up Stairs” este un film experimental de dans ce folosește scara ca pretext performativ și simbol al spațiului utilitar/ public reactivat, reinterpretat și recreat prin interacțiunea cu corpul, simțurile și filtrele personale.

Implicând șase performeri din comunitatea dansului contemporan din România, compoziția filmului urmărește un traseu de deconstrucție și reconstrucție a spațiului la întâlnirea cu corpul – de la întuneric la lumină, de la monument la ruină, de la verde, viu, natural la tehnologie.

Alina Ușurelu este artist vizual independent. A absolvit programul de master – Spectacol. Multimedia. Societate – din cadrul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii. Este consultant artistic în cadrul Centrul Național al Dansului București.

Irina Marinescu a participat la numeroase ateliere și formări, din 2009 până în prezent. Este una dintre bursierele programului de producție de spectacol RAP – Rezidente. Atelier. Public – 2015, organizat de CNDB și ColectivA Cluj. A creat și a produs proiecte artistice interdisciplinare.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

A apărut un album unicat dedicat celor mai cunoscute femei românce

Abia a ieşit de sub “teascuri” un album extraordinar, bilingv (română-engleză) intitulat “Femeile din viaţa …