Acasă / Externe / Probleme pentru candidatul de extremă dreapta, Marine le Pen. Sediul central din Paris al formaţiunii populiste Frontul Naţional, percheziţionat de poliţie

Probleme pentru candidatul de extremă dreapta, Marine le Pen. Sediul central din Paris al formaţiunii populiste Frontul Naţional, percheziţionat de poliţie

Poliția franceză a percheziționat sediul central al Frontului Național, al cărui lider este Marine Le Pen, ca parte din investigația oficială a anchetei în privința comiterii unor fraude cu fonduri ale Parlamentului Uniunii Europene, informează presa internațională.

Le Pen a recunoscut că i-a acordat salarii fictive de peste 41.500 de euro din fondurile Parlamentului European agentului său de securitate, Thierry Legier, ca asistent parlamentar, între octombrie și decembrie 2011. Aceasta este de asemenea acuzată că i-ar fi plătit asistentei sale Catherine Griset, aproape 280.000 de euro, între decembrie 2010 și 2016.

Pentru a se califica drept asistent parlamentar, persoana în cauză trebuie să lucreze efectiv într-unul dintre cele trei birouri ale Parlamentului UE, din Bruxelles, Strasbourg sau Luxemburg și să aibă domiciliul în apropierea locului de muncă.

Potrivit unui comunicat al Frontului Național, raziile au fost o încercare de a ”deranjare parcursul calm al campaniei prezidențiale și de a o ataca pe Marine Le Pen într-un moment în care aceasta avansează în intențiile de vot”.

Marine Le Pen, favorit în primul tur de scrutin al alegerilor din Franţa, este suspectată că a comis fraude cu fonduri ale Parlamentului Uniunii Europene, prejudiciul fiind estimat la 340.000 de euro. Eurodeputata eurosceptică ar fi recunoscut o parte din faptele incriminate pentru a putea soluţiona amiabil litigiul. În public, Marine Le Pen a respins însă toate acuzaţiile.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Peste 30 de militanţi PKK, ucişi în urma unor raiduri aeriene turce în nordul Irakului

Avioanele turce au efectuat luni mai multe atacuri aeriene împotriva poziţiilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan …