Acasă / Politica / Premierul Grindeanu acuză Guvernul Cioloş de întârzieri şi pierderi legate de absorbţia fondurilor europene

Premierul Grindeanu acuză Guvernul Cioloş de întârzieri şi pierderi legate de absorbţia fondurilor europene

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, luni seara, că miniștrii săi vor publica în perioada următoare o radiografie la zi a situației, acuzând Guvernul Cioloș de o ”dramă”, respectiv întârzieri și pierderi legate de absorbția fondurilor europene care nu mai pot fi recuperate.

”Nici eu, nici colegii mei nu am vorbit de moștenirea grea, dar este nevoie și se va întâmpla în perioada următoare ca fiecare minister trebuie să iasă cu o radiografie la zi a situației așa cum a găsit-o și unde vrem să ajungem. E absolut necesar și se va întâmpla acest lucru”, a declarat Sorin Grindeanu la Antena 3.

El a acuzat ”întârzieri și pierderi” legate de absorbția de fonduri europene pe care guvernul precedent, condus de Dacian Cioloș, care ”nu mai pot fi recuperate”, apreciind ca fiind ”drama” cu care România se confruntă atunci când ”există guverne care nu au aplecare spre binele cetățeanului”.

”Anul acesta 5,2 miliarde de euro (absorbție fonduri europene – n.r.) și pentru asta trebuie să pornim motoarele. Sunt anumite lucruri, vor fi spuse în perioada următoare, care nu mai pot fi recuperate, din păcate. Datorită lui 2016 o să ieșim cu o situație la zi din acest punct de vedere pe fonduri europene. Anumite întârzieri și ceea ce s-a pierdut în 2016, din păcate, nu mai poate fi recuperat. Eu cred că asta e de fapt drama, dincolo de altceva, pe care noi continuăm de la un exercițiu bugetar la altul s-o trăim atunci când există guverne care nu au aplecare spre binele cetățeanului”, a mai spus Grindeanu.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Instanța a respins cererea fostului deputat Theodor Niculescu de sesizare a CCR în cazul OUG 14

Curtea de Apel București a respins, marți, cererea fostului deputat Theodor Niculescu de sesizare a …