Acasă / Externe / Premierul canadian Justin Trudeau: Întreaga lume are de câştigat de pe urma unei Uniuni Europene puternice

Premierul canadian Justin Trudeau: Întreaga lume are de câştigat de pe urma unei Uniuni Europene puternice

UE este un actor vital în gestionarea provocărilor cu care se confruntă comunitatea internațională, iar întreaga lume are de câștigat de pe urma unei Uniuni Europene puternice, a declarat premierul canadian Justin Trudeau cu ocazia unui discurs în plenul Parlamentului European.

Premierul canadian a susținut joi un discurs oficial în plenul Parlamentului European, la o zi după ce instituția a aprobat acordul global economic și comercial UE-Canada (CETA).

Trudeau este primul premier canadian care susține un discurs în Parlamentul European.

Premierul a declarat că Uniunea Europeană este o realizare remarcabilă și un model fără precedent de cooperare pașnică.

UE este “un actor vital în gestionarea provocărilor cu care se confruntă comunitatea internațională”, potrivit site-ului Parlamentului European.

“Întreaga lume are de câștigat de pe urma unei Uniuni Europene puternice”, a adăugat liderul canadian.

Trudeau a mai declarat că UE și Canada “trebuie să aleagă să conducă economia internațională și nu doar să se supună capriciilor ei”.

În ceea ce privește CETA, premierul canadian a afirmat că reprezintă “un plan complet care asigură o cooperare economică responsabilă între state” și în caz de succes, “CETA va deveni modelul pentru toate acordurile comerciale ambiţioase din viitor”.

Trudeau a mai precizat că acest acord va ușura schimburile comerciale și va permite în continuare guvernelor să-și protejeze cetățenii, mediul și nivelul de siguranță alimentară și bunele practici în domeniul investiţiilor.

Aprobarea Acordului CETA de către Parlamentul European reprezintă un nou pas spre eliminarea vizelor de călătorie în Canada pentru cetăţenii români.

În contextul semnării Tratatului CETA, România a negociat un acord bilateral cu Canada care va permite eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii români.

Canada intenționează să elimine regimul de vize pentru cetățenii români și bulgari începând cu 1 decembrie 2017, declara în noiembrie 2016 ministrul canadian al Imigrației, John McCallum.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Probleme pentru candidatul de extremă dreapta, Marine le Pen. Sediul central din Paris al formaţiunii populiste Frontul Naţional, percheziţionat de poliţie

Poliția franceză a percheziționat sediul central al Frontului Național, al cărui lider este Marine Le …