Acasă / Politica / Preda (PNL) propune audierea ministrului de Interne la Comisia SRI pe incidentele de la proteste

Preda (PNL) propune audierea ministrului de Interne la Comisia SRI pe incidentele de la proteste

Deputatul PNL Cezar Preda a declarat, vineri, că va propune ca ministrul de Interne, Carmen Dan, să fie audiată de către Comisia SRI miercurea viitoare, pe tema incidentelor violente de la protestele OUG pe Justiţie, pentru a clarifica modul de comunicare între instituţiile care asigură securitatea.

“Azi la Comisia SRI, în afară de bugetul pe care trebuie să-l dezbatem, intrăm pe agenda zilnică, a ce se întâmplă în piaţă, schimbul de replici televizate între responsabilii români. Ministrul de Interne e depăşită total, e speriată, am văzut-o acum, la întrebările parlamentarilor. Niciodată un ministru de Interne nu comunică în asemenea hal modul în care colaborează instituţiile care asigură securitatea naţională. Sper să o invităm la comisie să ne dea detalii”, a spus Cezar Preda.

El a arătat că această audiere va avea loc miercurea viitoare.

“Modul în care comunică instituţiile de securitate naţională este stabilit între ei, e gentleman agreement. Doamna ministru trebuia să ştie de la ministerul de Interne ce urma să se întâmple. Nu vedeţi că decapitarea ministerului de Interne în ceea ce priveşte informaţiile pe care trebuie să le obţină ne-a adus în situaţia să întrebăm SRI ce trebuia să facă ministrul de Interne?”, a spus Preda.

Întrebat dacă audierea este stabilită deja pentru miercuri sau e doar la nivel de intenţie, Preda a răspuns: “Nu ştiu, asta (stabilim, n.r.) împreună cu domnul preşedinte, să vedem dacă se propune şi comisia aprobă să o chemăm la audieri. E o decizie care se ia la comisie. Eu pot să propun”, a spus Preda.

El a mai arătat, răspunzând unei întrebări, că ministrul de Interne ar trebui întrebat şi despre dispariţia fostului deputat Sebastian Ghiţă, întrebare care ar trebui adresată tot la această audiere de miercurea viitoare.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

PSD a contestat din nou sistemul de vot electronic şi a cerut reluarea votului în Camera Deputaţilor

PSD a contestat, marţi, în şedinţa de plen, funcţionarea sistemului electronic de vot abia reintrodus …