Acasă / Externe / Peru cere Administrației Trump să-l extrădeze pe fostul președinte peruan Alejandro Toledo

Peru cere Administrației Trump să-l extrădeze pe fostul președinte peruan Alejandro Toledo

Președintele peruan Pedro Pablo a discutat telefonic cu omologul său american, Donald Trump, despre extrădarea fostului șef de stat de la Lima, Alejandro Toledo, care a fost inculpat pentru fapte de corupție, relatează agenția de știri Dpa.

Toledo este acuzat că în perioada 2001-2006 ar fi primită mită în valoare de 20 de milioane de dolari de la compania braziliană Odebrecht la schimb pentru un contract de construire a autostrăzii Interoceanica care ar lega orașele Lima și Rio de Janeiro.

Săptămâna trecută, un judecător peruvian a emis un mandat internațional de arestare și a ordonat reținerea preventivă a acestuia pe o durată de 18 luni.

Potrivit informațiilor disponibile, se crede că Toledo se află în Statele Unite, la San Francisco.

Compania Odebrecht a recunoscut că a mituit oficiali guvernamentali din întreaga lume, printre liderii sud-americani acuzați că ar fi primit donații de la companie fiind și președinții Columbiei și Panamei.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Probleme pentru candidatul de extremă dreapta, Marine le Pen. Sediul central din Paris al formaţiunii populiste Frontul Naţional, percheziţionat de poliţie

Poliția franceză a percheziționat sediul central al Frontului Național, al cărui lider este Marine Le …