Acasă / Economie / O firmă chineză încearcă să recupereze 700 milioane de dolari de la o firmă deţinută de Frank Timiş. Decizia va fi luată la Londra

O firmă chineză încearcă să recupereze 700 milioane de dolari de la o firmă deţinută de Frank Timiş. Decizia va fi luată la Londra

Shandong, o companie chineză din Sierra Leone, cere despăgubiri în valoare de 700 de milioane de dolari firmei miniere African Minerals, deținută de miliardarul Frank Timiș, potrivit versiunii electronice a publicației Evening Standard.

Shandong, companie producătoare de oțel deținută de statul chinez, susține că este creditorul firmei African Minerals, intrată în insolvență în 2015, și cere despăgubiri în valoare de 700 de milioane de dolari, potrivit raportului Deloitte, administratorul African Minerals, citat de Standard. Dovada datoriei a fost respinsă de Deloitte, dar Shandong, care încă operează și investește în mină, a făcut apel.

Cazul este pe rolul unei instanțe din Marea Britanie, au declarat adiministratorii. Potrivit publicației, este puțin probabil ca procesul să înceapă înainte de 2018.

În 2015, compania chineză de oțel, care atunci deținea o participație de 25%, a cumpărat restul minei Tonkolili, una dintre cele mai mari producătoare de minereu de fier, de la African Minerals, pentru 170 de milioane de dolari, după ce a preluat o parte din datoriile companiei la bănci precum Standard Chartered și Citi.

La scurt timp, African Minerals, compania listată la bursa din Londra, a intrat în insolvență, din cauza prăbușirii prețurilor minereului de fier și izbucnirii epidemiei de Ebola.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Consiliul Concurenţei investighează de ce preţul carburanţilor din România depăşeşte media UE. Bogdan Chiriţoiu: “Pentru noi este o evoluţie surprinzătoare”

Consiliul Concurenței (CC) a demarat la începutul lunii o investigație sectorială pe piața carburanților, urmând …