Acasă / Economie / Multiplexurile de televiziune digitală terestră din Iași și Timișoara au fost adjudecate

Multiplexurile de televiziune digitală terestră din Iași și Timișoara au fost adjudecate

M Plus Investments din Iași și Nova Media din Timișoara sunt companiile care și-au adjudecat multiplexurile de televiziune digitală locale, în Iași și respectiv, Timișoara, în urma celei de-a patra licitații desfășurate de ANCOM.

Cele două companii vor achita taxe de licență în valoare de 8.000 euro fiecare, în termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunțării rezultatelor. Taxele de licență au fost stabilite de către Guvern în luna februarie 2014, precizează un comunicat al ANCOM.

Ambele multiplexuri sunt acordate pentru o perioadă de 10 ani, iar câștigătorii pot lansa serviciile imediat după obținerea licenței din partea ANCOM și vor avea obligația de a pune în funcțiune un emițător în termen de 1 an de la data obținerii licenței.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.

Prin intermediul fiecărui multiplex național se pot furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul întregii țări, în timp ce multiplexurile regionale și locale vor acoperi fiecare câte o anumită zonă de alocare ce poate fi echivalentă cu un județ, respectiv o localitate.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Consiliul Concurenţei investighează de ce preţul carburanţilor din România depăşeşte media UE. Bogdan Chiriţoiu: “Pentru noi este o evoluţie surprinzătoare”

Consiliul Concurenței (CC) a demarat la începutul lunii o investigație sectorială pe piața carburanților, urmând …