Acasă / Social / ISMB a demarat cercetări în cazul educatoarei din Sectorul 2 înregistrată când țipa la copii

ISMB a demarat cercetări în cazul educatoarei din Sectorul 2 înregistrată când țipa la copii

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMR) a demarat cercetări după apariția mai multor înregistrări audio în care o educatoare de la grădinița de pe lângă Școala nr. 41 din Sectorul 2 țipă la copii și îi jignește, o comisie fiind trimisă luni la fața locului.

O echipă de inspectori de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a fost trimisă în regim de urgență, luni, pentru a face o cercetare educațională la grădinița de la Școala nr. 41 din Sectorul 2.

“În urma aspectelor sesizate de mass media, conducerea Inspectoratului Școlar a decis constituirea unei comisii de cercetare care și-a început activitatea la prima oră astăzi, 20 februarie (luni- n.r.). Vor fi cercetate toate aspectele legate de activitatea educativă din această grădiniță după care vor fi stabilite măsurile de sancționare conform regulamentului de ordine interioară a unităților de învățământ. Ca om de educație, pot spune că asemenea activitate nu caracterizează activitatea profesională a unui cadru didactic, mai ales în învățământul preuniversitar”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

Marian Banu a mai precizat, pentu MEDIAFAX, că joi cel târziu Inspectoratul Școlar al Municipiului București va anunța concluziile cercetării.

Şi Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz.

“Este deschisă o lucrare în urma vizionării înregistrărilor cu privire la comportamentul persoanei care are în grijă copiii şi se fac cercetări pentru purtare abuzivă, împreună cu Parchetul. Noi în primă fază ne-am sesizat sâmbătă şi duminică a venit un părinte să depună o plângere. În momentul de faţă, poliţiştii sunt la Parchet pentru a se stabili activităţile procedurale ce urmează a fi desfăşurate. Secţia 7 se ocupă, ei au în competenţă soluţionarea. În momentul de faţă nu au fost încă audiate persoane”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Educatoarea a fost înregistrată de mama unuia dintre copii atunci când țipa și îl jignea pe acesta.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Fostul ministru al Economiei, Lucian Bode, la DNA într-un dosar privind campania electorală din 2012

Fostul ministru al Economiei, Lucian Bode, s-a prezentat, luni, la sediul DNA, fiind audiat în …