Acasă / Politica / Florin Iordache, ministrul Justiţiei : “Foarte bine că Avocatul Poporului a sesizat CCR! Vom respecta hotărârea Curţii”

Florin Iordache, ministrul Justiţiei : “Foarte bine că Avocatul Poporului a sesizat CCR! Vom respecta hotărârea Curţii”

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, vineri, că este “foarte bine” că Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la OUG de modificare a Codului Penal, afirmând că va respecta hotărârea Curţii.

“Foarte bine că a sesizat. Aştept şi eu ca din parte CCR să avem o hotărâre, hotărârea care este obligatorie o vom respecta şi noi”, a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, cu privire la sesizarea depusă de Avocatul Poporului la CCR.

Întrebat dacă va pleca de la conducerea Ministerului Justiţiei în situaţia în care hotărârea CCR îi va fi defavorabilă, Florin Iordache i-a îndemnat pe jurnalişti să nu fie pesimişti.

“Haideţi să nu fim aşa pesimişti, aşteptăm hotătârea Curţii. Eu v-am spus: aştept şi respect hotărârea CCR”, a spus Florin Iordache.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a declarat vineri că va ridica la CCR excepţia de neconstituţionalitate pentru “OUG 13 din acest an” (nr-OUG de modificare a Codurilor penale.)

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

PSD a contestat din nou sistemul de vot electronic şi a cerut reluarea votului în Camera Deputaţilor

PSD a contestat, marţi, în şedinţa de plen, funcţionarea sistemului electronic de vot abia reintrodus …