Acasă / Externe / Donald Trump ia în considerare elaborarea unei noi interdicții de călătorie

Donald Trump ia în considerare elaborarea unei noi interdicții de călătorie

Donald Trump ia în considerare elaborarea unui nou ordin executiv prin care să interzică intrarea în SUA a cetățenilor din anumite state, după ce un judecător federal a respins decretul antimigrație emis de președintele american, informează BBC News.

Trump a declarat reporterilor Air Force One că un nou ordin ar putea fi emis luni sau marți.

Această declarație are loc după ce o instanţă federală a respins apelul făcut de Administraţia Trump la ordinul unui judecător federal privind decretul prezidenţial, această hotărâre înseamnă că restricţia de călătorie a celor vizaţi de decret va rămâne suspendată până când întreaga cauză va fi judecată.

Administraţia Donald Trump a făcut apel la ordinul dat de un judecător federal ce suspendă decretul prezidenţial prin care se interzicea accesul cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane pe teritoriul american.
Un judecător federal din Seattle a acordat un ordin de restricţie temporară valabil la nivel naţional, prin care blochează măsura luată de Donald Trump ce presupune interzicerea pe teritoriul SUA timp de 90 de zile cetățenilor provenind din șapte state cu populație majoritar musulmană.

Nu este încă clar ce va presupune exact noul decret antiimigrație. Donald Trump a declarat că se va schimba ”foarte puțin”, dar nu a oferit alte detalii. Adminsitrația Donald Trump va continua acțiunea în justiție.

”Vom câștiga bătălia. Partea neplăcută este că s-ar putea să dureze. Dar avem de asemenea și alte opțiuni, inclusiv emiterea unui nou ordin”, a declarat Trump.

Joi, Curtea de Apel a comunicat că Administrația nu a putut oferi nici o argument clar pentru a justifica interdicția, pe care președintele o consideră necesară pentru a proteja SUA de atacuri teroriste.

Donald Trump a insistat că ordinul executiv este vital pentru securitatea națională și a promis că va acționa rapid pentru a introduce măsuri de securitate suplimentare ca urmare a deciziei judecătorești.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Probleme pentru candidatul de extremă dreapta, Marine le Pen. Sediul central din Paris al formaţiunii populiste Frontul Naţional, percheziţionat de poliţie

Poliția franceză a percheziționat sediul central al Frontului Național, al cărui lider este Marine Le …