Acasă / Politica / Demisii în lanţ la PNL Braşov: fostul preşedinte al Consiliului Judeţean pleacă din partid

Demisii în lanţ la PNL Braşov: fostul preşedinte al Consiliului Judeţean pleacă din partid

Fostul președinte interimar al Consiliului Județean Brașov, Mariana Câju, a anunţat, luni, printr-o scrisoare deschisă, că îşi dă demisia din partid spunând că „o gașcă de tip mafiot conduce astăzi partidul“, aceasta fiind a şasea demisie din ultima lună, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mariana Câju a adresat scrisoarea deschisă colegilor ei liberali şi aduce acuzaţii grave unora dintre membri, spunând că pentru ajunge în partid „nu trebuie să fii competent, nu trebuia să îndeplinești criteriile de integritate, trebuia doar să aparții acestei grupări cu apucături mafiote de proastă calitate sau chiar staliniste, deviza lor fiind «cine nu este cu noi este împotriva noastră»”.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov a intrat în partid în urmă cu 27 de ani, pe când era elevă la liceu, în clasa a XI-a, iar în urmă cu șapte ani a ajuns consilier județean, apoi, în aprilie 2016 a fost numită preşedinte interimar al CJ Braşov, funcţie pe care a ocupat-o doar două luni.

„Am fost eliminată din administrația locală brașoveană de conducerea vechiului PNL pentru că o gașcă de tip mafiot conduce astăzi partidul. În Partidul Național Liberal nu mai este o virtute să fii onest, cinstit, să lupți împotriva corupției, să fii competent. Virtute în PNL, astăzi, este să aparții acestei «cosca» de tip Cosa Nostra și să practici «omerta». Spun asta pentru că i-am urmărit zilele acestea cum așteptau plini de încredere aprobarea OUG 13, pentru că, dragii mei, dacă o parte din colegii noștri se erijează în protestatari, ei nu au nicio legătura cu cei care manifestă împotriva corupției“, a spus Câju, în scrisoarea deschisă.

Ea mai spune că a fost chiar ameninţată şi şantajată de colegii ei de partid.

„Au încercat să mă amenințe, să mă șantajeze (RIDICOL!) și, în ultima vreme, să mă asigure că va fi totul bine într-un viitor nu se știe cât de apropiat sau îndepărtat, deși la întalnirile lor bahice nocturne, dorințele și le exprimau mult mai liber. «Să dispară» – aceasta este dorința lor pe care eu astăzi le-o îndeplinesc. Am ales să plec, dar nu voi accepta să fac compromisuri cu acești indivizi“, a mai spus Câju.

Câju a enumerat şi trei persoane din PNL Braşov care au dorit exluderea ei din toate funcţiile, fără a le da numele, ci doar funcţiile: vechiul președinte (Aristotel Căncescu – n.r.), actualul președinte (Adrian Veştea – n.r.) și secretarul general adjunct (Claudiu Cornea – n.r.)

„Din păcate pentru brașoveni, nu se va întâmplă nimic în următorii patru ani la Consiliul Județean Brașov și nu din vina PSD-ului, cum i-a învățat înaintașul lor să se victimizeze, ci pentru că nu le pasă de brașoveni și pentru că preferă să nu realizeze un obiectiv decât să se asocieze pentru a găsi finanțare, cum este cazul aeroportului“, a mai spus Mariana Câju.

Şirul demisiilor din PNL Braşov a fost deschis de prim-vicepreşedintele PNL Braşov, Dragoş David, care a demisionat din funcţie în 9 februarie, îndemnându-i şi pe colegii lui din partid şi de la alte filiale din ţară să îi urmeze exemplul, pentru a forţa alegeri interne în partid. Pe 17 februarie, alţi patru membri ai Biroului Excutiv Judeţean al PNL Braşov au demisionat din structurile de conducere.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

PSD a contestat din nou sistemul de vot electronic şi a cerut reluarea votului în Camera Deputaţilor

PSD a contestat, marţi, în şedinţa de plen, funcţionarea sistemului electronic de vot abia reintrodus …