Acasă / Economie / Decizie şoc în această noapte: Kraft şi-a luat banii şi a plecat de la cea mai mare ofertă de preluare făcută vreodată. Unilever a rămas fără propunerea de 143 de miliarde de dolari

Decizie şoc în această noapte: Kraft şi-a luat banii şi a plecat de la cea mai mare ofertă de preluare făcută vreodată. Unilever a rămas fără propunerea de 143 de miliarde de dolari

Gigantul american Kraft Heinz şi-a retras propunerea de 143 de miliarde de dolari pentru a fuziona cu rivalul mai mare Unilever, potrivit unui anunţ al companiilor, ceea ce ridică întrebarea dacă Kraft îşi va întoarce atenţia spre altă ţintă, scrie Reuters.

Kraft a făcut o ofertă surpriză pentru Unilever de a construi un mamut global în piaţa FMCG, care a fost respinsă vineri de către Unilever, producătorul ceaiului Lipton şi al săpunurilor Dove.

Kraft şi-a retras oferta pentru că a simţit că este prea dificil să negocieze în urma dezvăluirii publice a ofertei la atât de puţin timp după ce a abordat Unilever, potrivit unor surse citate de Reuters.

Kraft nu se aştepta la o rezistenţă atât de puternică din partea Unilever. Unele îngrijorări cheie ridicate în timpul negocierilor au fost legate de o potenţială problemă din partea guvernului britanic, precum şi a diferenţelor între culturile şi modelele de afacere a celor două companii.

”Interesul Kraft a fost făcut public în stadii extrem de incipiente. Intenţia noastră era să continuăm o discuţie amicală, dar se pare că Unilever a fost foarte clară că nu vrea o tranzacţie. Este cel mai bine să ne retragem rapid astfel ca ambele companii să se poată concentra independent pe planurile de a genera valoare”, a spus purtătorul de cuvânt al Kraft.

Kraft a fost forţată vineri să facă publică oferta, pentru a se alinia reglementărilor Marii Britanii cu privire la fuziuni şi achiziţii, după ce zvonurile legate de Unilever au ajuns la brokeri.

Potrivi regulilor britanice de preluare, retragerea publică a ofertei Kraft împiedică compania să lanseze altă rundă de necogieri pentru şase luni.

O eventuală fuziune ar duce la a treia cea mai mare preluare din istorie şi cea mia mare achiziţie a unei companii britanice, potrivit datelor Reuters. Combinat, entităţile ar avea vânzări de 82 de miliarde de dolari.

Acţiunile Unilever au crescut de la oferta de preluare cu peste 15%, la o valoare record de 48.79 dolari/acţiune.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Un producător de mobilă din Satu Mare, care externalizează majoritatea operaţiunilor de producţie, mizează pe afaceri de 2 milioane de euro

Un om de afaceri din Satu Mare, Egei Attila, a grupat sub umbrela companiei pe …