Acasă / Sport / Handbal / Cristina Neagu, de două ori desemnată cea mai bună handbalistă a lumii, a semnat cu CSM Bucureşti – campioana en titre a Ligii Campionilor

Cristina Neagu, de două ori desemnată cea mai bună handbalistă a lumii, a semnat cu CSM Bucureşti – campioana en titre a Ligii Campionilor

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, prin intermediul unui comunicat remis MEDIAFAX, că handbalista Cristina Neagu a semnat un contract valabil pe doi ani cu CSM Bucureşti.

De două ori desemnată cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu a semnat cu clubul Municipalităţii şi va fi prezentată oficial într-o conferinţă de presă la începutul lunii martie. CSM Bucureşti este câştigătoarea en titre a Ligii Campionilor.

“Sunt bucuroasă că mă întorc acasă, este prima oară când am şansa să joc la cel mai înalt nivel în oraşul meu natal. Unul dintre visele mele e să câştig Liga Campionilor cu o echipă românească şi cred cu tărie că am această şansă cu CSM Bucureşti“, a declarat Cristina Neagu.

Cristina Neagu, în vârstă de 28 de ani, este căpitanul echipei naţionale a României şi a jucat ultima oară pentru formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica.

Alin Petrache, directorul general de la CSM Bucureşti, consideră că Neagu este un model pentru tinerele handbaliste: “Sunt extrem de încântat să văd că o sportivă de talia Cristinei Neagu a ales CSMB. Era frustrant să vezi o astfel de jucătoare evoluând pentru o echipă din afara României. Trebuie să ne apreciem mai mult valorile şi să le propunem tinerilor sportivi modele. Una dintre misiunile viitoare ale CSM Bucuresti va fi readucerea în ţară a cât mai multor valori autohtone”.

Născută la 26 august 1988, interul stânga al României şi-a început cariera la Rulmentul Braşov (2006-2009), debutând la doar 18 ani în prima echipă. Un an mai târziu ea a fost convocată la echipa de senioare a României, şi a făcut parte din echipa care a evoluat la Campionatul Mondial din Franţa. Între 2009-2013, Cristina a jucat pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, perioadă în care a obţinut 4 medalii de aur în Liga Naţională de handbal feminin. În 2014, ea a hotarât să semneze cu ZRK Buducnost (Muntenegru), echipă cu care avea să câștige Liga Campionilor EHF şi titlul de cea mai bună marcatoare a aceleiaşi competiţii.

În palmaresul Cristinei Neagu se regăsesc următoarele distincţii: cea mai bună jucătoare a lumii (2014, 2015), cea mai bună handbalistă română (2009, 2010, 2015, 2016), medalie de rronz cu naţionala României (Campionatul European 2010 şi Campionatul Mondial 2015).

“Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive românce. Desigur, suntem mândri şi când echipe de renume ale lumii se bat să aibă sportivi români în componență, dar ştiu şi că nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta, şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti! CSM Bucureşti îşi propune să devină un model pentru cluburile sportive din toată ţara, printr-o strategie care cuprinde două paliere: încurajarea sportului de masă, pepinieră pentru cel de înaltă performanţă, şi, în acelaşi timp, dezvoltarea susţinută a sportivilor care au atins consacrarea”, a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Leo Grozavu crede că merita mai mult: “Am avut foarte multe ocazii împotriva unei echipe care ne-a fost inferioară”

Leo Grozavu, antrenorul echipei FC Botoşani, a declarat, luni, după înfrângerea formaţiei sale în deplasare …