Acasă / Sport / Cozmin Guşă a devenit noul preşedinte al FR de Judo. A câştigat cu 121 de voturi din 143 posibile. EXCLUSIV Prima reacţie. Cine sunt cei 5 vicepreşedinţi

Cozmin Guşă a devenit noul preşedinte al FR de Judo. A câştigat cu 121 de voturi din 143 posibile. EXCLUSIV Prima reacţie. Cine sunt cei 5 vicepreşedinţi

UPDATE După numărarea voturilor vicepreşedinţi au devenit Karimov Hamza, cu 130 de voturi, Florin Bercean 110, Alina Dumitru 109, Gheorghe Caprar 94 si Ioan Cosmescu 93. Membri ai Comitetului Director au fost aleşi: Cristian Pintrijel, Corina Ştefan (Căprioriu), Marian Halas, Costel Năftică.

UPDATE : Fosta judoka, Alina Dumitru, medaliată cu aur la JO 2008 şi cu argint la JO 2012, a reacţionat pozitiv imediat după ce Cozmin Guşă a fost ales preşedinte la Federaţia Română de Judo: “Eu m-am retras din activitatea sportivă, pentru că vreau vreau să-i ajut pe sportivi să ajungă unde-şi doresc, acolo unde am ajuns şi eu, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la JO. Să le dau încredere că pot ajunge acolo. Împreună vom face o echipă bună şi să încercăm să le oferim sportivilor tot ceea ce au nevoie pentru a putea să-şi ducă până la capăt visul. Urmează să avem o întâlnire, vedem de ce au nevoie sportivii şi vom trece la treabă. Cosmin Guşă zic că e omul potrivit, ţinând cont că dânsul a făcut sport şi copilul dânsului face judo. Ne dorim acelaşi lucru. Să aduce medalii!

Nu s-a întâmplat la Rio. Cu toţii ne aşteptam să ne aducem cu o medalie de acolo. Dar nu a fost nici rău. S-a venit cu un loc 5 ocupat de Corin Căprioriu şi un loc 7. Nu e medalia mult aşteptată, dar sperăm ca la Tokyo să vină medaliile”, a declarat Alina Dumitru.

UPDATE : Cozmin Guşă a obţinut 121 de voturi din 143 posibile şi a devenit noul preşedinte al FR de Judo. “E un rezultat care mă onorează şi care mă obligă pentru a repune judoul românesc pe firmamentul sportului mondial. Scopul meu e ca în cel mult un an FRJ să fie cel mai bine organizat for sportiv din România şi cel mai bine finanţat din fonduri private”, a spus Guşă pentru ProSport. Cozmin Guşă, în vârstă de 46 de ani, a activat în politică din 2001. A fost pe rând secretar general al Partidului Social Democrat, membru în Biroul Permanent al Partidului Democrat, director de campanie al lui Traian Băsescu şi deputat independent. În 2004, Cozmin Guşă a fost ales deputat în Bucureşti pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr PNL-PD. La nivel de studii, este absolvent al Facultăţii de Fizică din Cluj-Napoca şi a studiat management în mass-media în SUA, precum şi economie internaţională la Ecole Nationale d’Administration Paris.

Alegerile la Fedraţia Română de Judo se vor desfăşura luni, de la ora 14.00, la sediul COSR (lângă Arcul de Triumf), în prezenţa a 150 de delegaţi ai cluburilor de judo din ţară. Pentru funcţia de preşedinte candidează Cozmin Guşă si Nicolae Traşcă.

Concurenţă mare este şi pentru alte funcţii de conducere, cum ar fi de vicepreşedinte. Pentru aceste posturi se “luptă” campioanele Alina Dumitru si Corina Caprioriu, plus antrenorul olimpicelor Florin Bercean. Altfel, mai candidează şi importanţi oameni de afaceri apropiaţi judoului, cum ar fi Hamza Karimov, şeful companiei SOCAR, din Azerbaijan, sau Ioan Cosmescu, inventatorul mondial al bisturiului de unica folosinţă şi pionier al judoului românesc. Tot pentru o funcţie de vicepreşedinte candidează şi Petre Lăzăroiu, judecător al Curţii Constituţionale. Preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Judo este Marius Vizer, şeful judoului mondial.

CANDIDAŢII

PREŞEDINTE

1. GUŞĂ Cozmin
2. TRAŞCĂ Nicolae

VICEPREŞEDINTE

1. BERCEAN Florin
2. KARIMOV Hamza
3. CAPRAR Gheorghe Daniel
4. LAZAROIU Petre
5. DUMITRU Alina
6. COSMESCU Ioan
7. TESELEANU George
8. ABRAHAM Elod-Lajos
9. CHICU Paul

COMITET DIRECTOR

1. HALAS Marian
2 NAFTICA Costel
3. TELESMAN Marian Liviu
4. PINTRIJEL Cristian
5. STEFAN ( CAPRIORIU ) Corina
6. ZODIAN Daniel
7. CRACIUN Iulian Nicolae
8. BARCA Aurel
9. VASILAN Gicu.

COMISIA DE APEL
1. BALASOIU Victor- Mihai

DIRECTOR EUROREGIUNE

EUROREGIUNEA 1
1. CHELARIU Aurel

EUROREGIUNEA 2
1.

EUROREGIUNEA 3
1. MUNTEANU Doru

EUROREGIUNEA 4
1. GIDEA Ilie
2. FLORESCU Florin

EUROREGIUNEA 5
1. GARBOVAN Victor Daniel

EUROREGIUNEA 6
1. MORAR Emil

EUROREGIUNEA 7
1.
EUROREGIUNEA 8


Sursa  : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Leo Grozavu crede că merita mai mult: “Am avut foarte multe ocazii împotriva unei echipe care ne-a fost inferioară”

Leo Grozavu, antrenorul echipei FC Botoşani, a declarat, luni, după înfrângerea formaţiei sale în deplasare …