Acasă / Social / Cod galben de vânt pentru 13 judeţe

Cod galben de vânt pentru 13 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis, joi, atenţionări cod galben de vânt pentru judeţele Bacău, Neamţ, Suceava, Satu Mare, Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Buzău, Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov şi Tulcea, intensificările vântului urmând să depăşească la rafală, în unele zone, 100 de kilometri pe oră.

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis, joi, o nouă atenţionare cod galben de vânt pentru judeţul Tulcea, în vigoare până la ora 14.00, şi a prelungit atenţionările pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa până la ora 16.00.

Atenţionarea cod galben de vânt pentru judeţul Tulcea este în vigoare până la ora 14.00.

Aici, intensificările vântului vor depăşi la rafală 55-60 de kilometri pe oră.

În total, sub cod galben de vânt se află 13 judeţe, respectiv Bacău, Neamţ, Suceava, Cluj, Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Tulcea.

Cod galben de vânt şi pentru judeţele Sibiu, Harghita, Covasna şi Braşov

Atenţionările cod galben de vânt pentru judeţele Sibiu, Harghita, Covasna şi Braşov, sunt în vigoare până la ora 14.00.

Intensificările vântului vor depăşi la rafală 55-60 de kilometri pe oră, iar la munte 90-100 de kilometri pe oră. Pe creste ninsoarea va fi viscolită.

Totodată, atenţionarea cod galben de vânt pentru judeţul Cluj, emisă iniţial până la ora 8.00, a fost prelungită până la ora 14.00.

Sub cod galben de vânt se află şi judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava, Satu Mare, Dâmboviţa, Argeş, Prahova şi Buzău.

Cod galben de vânt pentru mai multe judeţe din ţară

Atenţionarea cod galben de vânt pentru judeţul Cluj este în vigoare până la ora 8.00.

Astfel, la munte, la altitudini de peste 1.400 de metri intensificările vântului vor depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, iar izolat 100 de kilometri pe oră.

Codul galben de vânt pentru judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava este în vigoare până la ora 11.00, la altitudini de peste 1.400 de metri intensificările vântului vor depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, iar izolat 100 de kilometri pe oră.

Pentru judeţele Satu Mare, Dâmboviţa, Argeş, Prahova şi Buzău atenţionarea cod galben de vânt este în vigoare până la ora 10.00. În aceste zone vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 55 – 60 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1.600 de metri 80 – 90 kilometri pe oră şi izolat 100 de kilometri pe oră.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Cinci persoane transportate la spital, în urma unui accident rutier produs în Timiș

Cinci persoane au fost transportate la spital, luni, după ce o femeie care conducea o …