Acasă / IT&C / Cluj: Două firme de IT au fuzionat şi consolidează activitatea axată pe comerț electronic

Cluj: Două firme de IT au fuzionat şi consolidează activitatea axată pe comerț electronic

Două firme de IT din Cluj-Napoca, PitechPlus şi MindMagnet, au fuzionat, reunind funcțiile de consultanță și management de proiect cu expertiza complementară a platformei pentru inovare în comerţul electronic, Magento, în urma deciziei numărul de angajaţi urmând să ajungă la peste 350.

Potrivit unui comunicat al PitechPlus transmis, luni, cele două firme vor oferi împreună soluții integrate pentru clienții existenți și își vor extinde portofoliul, prin achiziționarea de noi clienți.

“PitechPlus începe anul al 11-lea de existență ca furnizor de soluții software, prin consolidarea liniei de activitate axată pe comerț electronic, și anunță sosirea agenției MindMagnet în cadrul grupului. Această fuziune va reuni astfel funcțiile de consultanță și management de proiect cu expertiza complementară a platformei pentru inovare în e-commerce, Magento. Împreună vor oferi soluții integrate pentru clienții existenți ai ambelor companii și își vor extinde portofoliul, prin achiziționarea de noi clienți. Numărul echipei nou formate în ambele birouri din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș depășește acum 300 de angajați și va crește la peste 350 de specialiști, până la sfârșitul anului”, se arată în documentul citat.

Directorul general al PitechPlus, Bogdan Herea, a subliniat în comunicat că puțini jucători sunt capabili să răspundă, în prezent, provocărilor globale legate de dezvoltarea de software și de soluții digitale.

“Noi vrem să fim unul dintre ei și să fim alături de clienții noștri în provocările lor digitale de mâine. Vedem o mare oportunitate în acest parteneriat și avem mari așteptări de creștere pentru MindMagnet. Pe termen scurt, numărul angajaților va crește, la fel ca și complexitatea proiectelor livrate împreună. Ca obiectiv pe termen mediu, vom oferi pieței de e-commerce B2B, soluții bazate atât Magento, cât și Oro Commerce”, a precizat Herea.

Directorul general al MindMagnet, Vlad Stănescu, a declarat, la rândul său, că puterea și resursele combinate ale celor două companiile vor face mai competitive la scară global.

„Suntem extrem de încrezători în acest parteneriat și în valoarea mai mare pe care o oferă noua alianță. Ne-am angajat să fim cei mai buni în zona noastră de expertiză, iar acest parteneriat ne va ajuta sa realizăm acest obiectiv”, a spus Stănescu.

Reprezentanţii celor două companii au menţionat că abordarea similară a acestora în domeniul educației IT a contribuit, de asemenea, la această fuziune, fiind de așteptat să conducă la o mai mare eficiență pentru sectorul educațional, datorită trainingurilor specializate și atelierelor de lucru.

PitechPlus, fondată în 2006 la Cluj-Napoca, oferă soluții software integrate pentru peste 40 de clienți din mai mult de 10 de țări și are o echipă de 300 de angajați în birourile sale de producție din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș, având echipe de vânzări în Paris, Lyon, Lausanne, Berlin, Londra și Bruxelles.

Începând cu 2014, compania se concentrează pe dezvoltarea de produse proprii și dezvoltă start-up-uri care vizează piețele internaționale: Younify – pentru plăți și managementul documentelor, Parking+Plus , care oferă servicii de parcare inteligentă și FastOrder, ce vizează îmbunătățirea interacțiunii cu clienții în restaurante.

MindMagnet este o agenție de dezvoltare web, înființată în anul 2005, în Cluj-Napoca, care oferă soluții tehnologice pentru piețele locale și globale. Având un background solid în dezvoltarea de soluții PHP și Magento și o echipă de specialiști Magento, MindMagnet este lider pe piața locală de e-commerce. De asemenea, agenția este organizatorul unei serii de evenimente locale Meet Magento, printre care și cea mai importantă conferință dedicată dezvoltatorilor de e-commerce și furnizorilor de servicii din România.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu: România este destul de vulnerabilă din punctul de vedere al securităţii cibernetice

Companiile și populația din România sunt destul de vulnerabile din punctul de vedere al securității …