Acasă / IT&C / Augustin Jianu: Infrastructura digitală va acoperi 400 de zone albe în primul trimestru din acest an

Augustin Jianu: Infrastructura digitală va acoperi 400 de zone albe în primul trimestru din acest an

Dezvoltarea infrastructurii digitale pentru conexiuni la punct fix, întreruptă în 2016, va continua într-un ritm susținut în 2017 și va deservi până la 400 de locații noi, care acum sunt zone albe pe hartă, a declarat ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, într-un interviu pentru MEDIAFAX.

„Există zone albe în ceea ce privește conexiunile la punct fix, și aici ne referim la fibra optică, nu la partea de date mobile. Există încă zone albe pe care urmărim să le acoperim prin proiectul RO-NET, au fost acoperite 100 astfel de zone în 2015. Din nefericire, în 2016, nu s-a finalizat nici una dintre locațiile care trebuiau finalizate. Avem semnale pozitive din partea contractorului, că undeva în jur de 300 sau 400 de locații vor fi finalizate și gata de recepție în primul trimestru al acestui an”, a spus ministrul. El a menționat că „vom continua, este vorba de o investiție inițială de 80 de milioane de euro pentru infrastructura digitală, din care 20 de milioane au fost pe calendarul 2007-2013, iar pentru calendarul 2014-2020 au fost fazate celelalte 60 de milioane de euro și vor fi folosite pentru această infrastructură”.

De asemenea, „avem intenția de a continua stimularea și sprijinirea operatorilor mobili să dezvolte infrastructuri care să permită accesul la internet mobil atât 4G, cât și 5G, într-un orizont de timp, să zicem, 2020. Vom face tot ce ne stă în putință pentru ca cetățenii țării să aibă acces la internet rapid și de bună calitate fără a mai exista zone albe de nici un fel”, a precizat Augustin Jianu.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu: România este destul de vulnerabilă din punctul de vedere al securităţii cibernetice

Companiile și populația din România sunt destul de vulnerabile din punctul de vedere al securității …