Acasă / Lifestyle / A apărut o istorie a artei copertelor discurilor de vinil

A apărut o istorie a artei copertelor discurilor de vinil

Albumul “Art Record Covers” (Taschen Books) este dedicat unei arte aproape dispărute: ilustrația copertelor albumelor muzicale pe suport vinil.

“Art Record Covers” este o retrospectivă a celor mai interesante 500 de coperte ale albumelor vinil din 1955 până în prezent.

În fapt, ilustrațiile pentru copertelor discurilor de vinil sunt o incursiune în istoria artei secolului XX: artă Pop, Conceptuală, Postmodernă etc.

Jean-Michel Basquiat, Banksy, Damien Hirst, Salvador Dali, Andy Warhol și mulți alți artiști celebri și-au alăturat numele unor viniluri care au devenit iconice.

Albumul “Art Record Covers” a apărut în condițiile în care vânzările discurilor de vinil au ajuns, în 2016, la un record al ultimilor 25 de ani.

Peste 3,2 milioane de discuri de vinil au fost vândute anul trecut, cu 53% mai multe decât în 2015, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat din 1991.

Statisticile, întocmite de asociația British Phonographic Industry (BPI), evidențiază că 2016 a fost al nouălea an consecutiv de creștere pentru vânzările discurilor de vinil.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

A apărut un album unicat dedicat celor mai cunoscute femei românce

Abia a ieşit de sub “teascuri” un album extraordinar, bilingv (română-engleză) intitulat “Femeile din viaţa …