Acasă / Economie / Aeroporturile Henri Coandă şi Băneasa, în topul european al creşterii traficului aerian în anul 2016

Aeroporturile Henri Coandă şi Băneasa, în topul european al creşterii traficului aerian în anul 2016

Cele două aeroporturi din București au fost clasate de către Airports Council International – Europe în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în anul 2016, potrivit unui comunicat emis luni de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

La categoria aeroporturilor cu 5 – 10 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB), care a avut o creștere de 18,3% a traficului aerian, a ocupat al patrulea loc, după aeroporturile Berlin Schoenefeld, Larnaca (Cipru) și Faro (Portugalia), fiind urmat de aeroportul din Porto.

Potrivit datelor transmise de CNAB, Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu a ocupat al treilea loc european, la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, unde clasamentul este: Oradea, Iași, București Băneasa (cu o creștere de 121,8% a traficului aerian), Bruges și Harkov (Ucraina).

În 2016, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri pe an, pe primul loc se clasează Dublin, urmat de Barcelona El Prat, Amsterdam, Copenhaga și Madrid. La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri pe an, primele locuri sunt ocupate de aeroporturile Alicante, Malaga, Koln-Bonn, Varșovia și Birmingham.

CNAB a înregistrat în anul 2016, pe cele două aeroporturi ale Capitalei, un număr record de 10,99 milioane de pasageri şi 120.700 de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe AIHCB s-au înregistrat 10,98 milioane de pasageri şi 108.200 de mişcări de aeronave.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale CNAB depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european, de 5,1%. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european, care a ajuns anul trecut la 3,2%. Astfel, anul trecut, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 11,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

 

Sursa : Mediafax

ULTIMA ORĂ

Un producător de mobilă din Satu Mare, care externalizează majoritatea operaţiunilor de producţie, mizează pe afaceri de 2 milioane de euro

Un om de afaceri din Satu Mare, Egei Attila, a grupat sub umbrela companiei pe …